Post List #4
តើការទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនច្រើនជ្រុលមានឥទ្ធិពលអាក្រក់អ្វីខ្លះដល់រាងកាយ?
យោងតាមគេហទំព័រសុខភាព healthline បានបង្ហាញថា មនុស្សជាច្រើនទទួលទានកាហ្វេមួយពែងនៅពេលព្រឹក ឬនៅពេលថ្ងៃដើម្បីជួយឱ្យពួកគេមានភាពសកម្មពេញមួយថ្ងៃ ព្រោះជាតិកាហ្វេអ៊ីនអាចធ្វើឱ្យស្មារតីស្វាងជាងការភ្ញាក់ពីដំណេកទៅទៀត ដោយសារជាតិកាហ្វេអ៊ីននេះ ជាសារធាតុរំញោចប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទកណ្តាល និងមានឥទ្ធិពលលើរាងកាយជាច្រើន។ បន្ថែមពីនេះ តាមការបង្ហាញរបស់ស្ថាប័នចំណីអាហារនិងឱសថ(FDA) នៅសហរដ្ឋអាមេរិក បានលើកឡើងថា មនុស្សពេញវ័យប្រហែល ៨០ ភាគរយបានទទួលជាតិកាហ្វេអ៊ីននេះជារៀងរាល់ថ្ងៃ។ រូបភាពនេះមានប្រភពពីគេហទំព័របរទេស យ៉ាងណាមិញ ការទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនក្នុងបរិមាណត្រឹមត្រូវ អាចធ្វើឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ស្វាហាប់ជាងមុន ប៉ុន្តែបើសិនទទួលច្រើនពេកនឹងធ្វើឱ្យអ្នកមានរោគសញ្ញាមិនស្រួលណាមួយជាមិនខាន។ យោងតាមគ្លីនិក Mayo បានបង្ហាញថា សម្រាប់មនុស្សពេញវ័យ គឺអាចទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីន ៤00 មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ ដែលស្មើនឹងកាហ្វេប្រហែល ៤ ពែង។ រូបភាពនេះមានប្រភពពីគេហទំព័របរទេស តទៅនេះ យើងនឹងលើកយកនូវឥទ្ធិពលនៃជាតិកាហ្វេអ៊ីនទៅលើរាងកាយរបស់អ្នក ដោយយោងទៅតាមការលើកឡើងរបស់គេហទំព័រសុខភាព healthline ដូចតទៅ៖ ជាតិកាហ្វេអ៊ីនដើរតួជាភ្នាក់ងាររំញោចប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទកណ្តាល។…
ស្វែងយល់ពីប្រភេទអាហារដែលជួយការពារការកើតជំងឺមហារីកសុដន់
ជំងឺមហារីកសុដន់គឺជាជំងឺមហារីកដែលតែងតែកើតមានចំពោះស្ត្រី។ នៅសហរដ្ឋអាមេរិកស្រ្តី ១ នាក់ក្នុងចំនោមស្ត្រី ៨ នាក់ បានកើតជំងឺមហារីកសុដន់នេះ។ ហើយជំងឺនេះ ក៏កើតឡើងចំពោះបុរសផងដែរ។ នេះបើយោងតាមគេហទំព័រ healthline នៃសហរដ្ធអាមេរិក ។ ចំពោះមូលហេតុនៃជំងឺមហារីកសុដន់នេះ បើតាមគេហទំព័រសុខភាព healthline ដដែលបានបង្ហាញថា ការកើតជំងឺមហារីកសុដន់អាចបណ្តាលមកពីការខូចខាត DNA និងការផ្លាស់ប្តូរហ្សែនមួយចំនួន។ បន្ថែមពីនេះ ការជក់បារី ទទួលទានស្រាច្រើន និងរបបអាហារនៅបស្ចិមប្រទេសមួយចំនួនដែលមានការកែច្នៃខ្ពស់ គឺសុទ្ធតែបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកសុដន់នេះ។ …
តើសារធាតុផ្អែម aspartame ជាមូលហេតុបង្កជំងឺមហារីកមែនដែរឬទេ?
យោងតាមរបាយការណ៍មួយចំនួនបានឱ្យដឹងថា សារធាតុផ្អែមឈ្មោះថា aspartame ដែលមាននៅក្នុងអាហារ និងភេសជ្ជៈជាច្រើនប្រភេទ ត្រូវបានគេរកឃើញថា ជាដើមចមនៃការបង្កជំងឺមហារីកដល់មនុស្ស។ រូបភាពនេះមានប្រភពពីគេហទំព័រព័ត៌មាន BBC តើសារធាតុផ្អែមអាស្ប៉ាថេម (aspartame) មាននៅក្នុងអ្វីខ្លះ? បើយោងតាមសារព័ត៌មាន BBC បានបង្ហាញថា អាស្ប៉ាថេម ជាសារធាតុផ្អែមម្យ៉ាងដែលផ្អែមជាងស្ករប្រហែល ២០០ដង និងមិនមានកាឡូរីនោះទេ។ សារធាតុនេះអាចរកឃើញក្នុងបញ្ជីគ្រឿងផ្សំអាហារដែលគ្មានជាតិស្ករ(sugar-free foods) ដែលមានក្នុងផលិតផលអាហារប្រហែល ៦០០០ ប្រភេទ។…
របបអាហារទាំង ៤ ប្រភេទដែលល្អសម្រាប់សុខភាពស្ត្រីដែលមានអាយុលើសពី ៥0 ឆ្នាំ
ស្ត្រីជាច្រើនដែលមានអាយុចាប់ពី ៥0 ឆ្នាំនឹងត្រូវស្វែងរករបបអាហារដើម្បីជំនួយដល់សុខភាពបេះដូងឬខួរក្បាល ជួយគ្រប់គ្រងរោគសញ្ញាផ្សេងៗនៃការអស់រដូវ និងដើម្បីជួយដល់សុខភាពរបស់ពួកគេទាំងមូល។ រូបភាពនេះមានប្រភពពីគេហទំព័រសុខភាព healthline ចំពោះរបបអាហារនៅក្នុងអត្ថបទនេះផងដែរ គឺជ្រើសរើសប្រភេទអាហារណាដែលផ្តល់ភាពងាយស្រួលក្នុងការអនុវត្ត ហើយអាចសម្របនឹងរាងកាយបាន ដោយមិនតឹងតែងពេក និងសម្បូរអាហាររូបត្ថម្ភមានតុល្យភាព ជាពិសេសគឺផ្អែកលើភស្តុតាងដោយការសិក្សាជ្រាលជ្រាវនានា។ តទៅនេះគឺជារបបអាហារទាំង ៤ ប្រភេទ ដែលល្អបំផុតសម្រាប់ស្ត្រីដែលមានអាយុលើសពី ៥0 ឆ្នាំ ដោយយោងតាមការលើកឡើងពីគេហទំព័រសុខភាព healthline ដូចតទៅ៖ រូបភាពនេះមានប្រភពពីគេហទំព័រសុខភាព hellodoctor របស់ប្រទេសហ្វីលីពីន ក្នុងអត្ថបទនេះនឹងបង្ហាញអំពីចំណុចទាំង ៦ យ៉ាងដែលស្រ្តីនឹងមានការប្រែប្រួលផ្នែករាងកាយ ក្រោយពីសម្រាលកូនរួច ដោយយោងទៅតាមការលើកឡើងរបស់គេហទំព័រសុខភាព hellodoctor របស់ប្រទេសហ្វីលីពីនដូចតទៅ៖ រូបភាពនេះមានប្រភពពីគេហទំព័រសុខភាព…