ស្របពេលដែលរដូវប្រមូលផលស្រូវរបស់កសិករចូលមកដល់ អង្គការសេដាកបានចេញនូវអត្តបទផ្សព្វផ្សាយរបស់ខ្លួនមួយ ដោយអំពាវនាវដល់ប្រជាកសិករទាំងអស់ ត្រូវនាំគ្នាការពារនិងប្រើប្រាស់ជព្ជ្រាំាងស្រូវឱ្យបានល្អ ព្រោះជញ្ជ្រាំងស្រូវ ចំបើង ក៏ដូចជាអង្កាម គឺជាជីធម្មជាតិដ៏ល្អ ដែលជួយឱ្យដីផុស និងផ្តល់ជីជាតិបន្ថែមដល់ស្រូវ។
អត្តបទព័ត៌មានដដែលក៏បានបង្ហាញទៀតថា ការដុតជញ្ជ្រាំងស្រូវចោលទោះបីដោយចេតនា ឬដោយអចេតនាក្តី គឺនាំមកនូវគុណវិបត្តិជាច្រើន។តើអ្វីជាគុណវិបត្តិនៃការដុតជញ្ជ្រាំងស្រូវចោល? ចុះជញ្ជ្រាំងស្រូវផ្តល់ផលប្រយោជន៍អ្វីខ្លះដល់ដីស្រែរបស់កសិករ?
តទៅនេះសូមស្តាប់ កិច្ចសម្ភាសន៍រវាងលោក កែវ សុខា អ្នករាយការណ៍ព័ត៌មានរបស់វិទ្យុស្ត្រី FM102 នៃមណ្ឌលព័ត៌មានស្ត្រីកម្ពុជា និងលោក យ៉ង សាំងកុមារ ប្រធានអង្គការសេដាក (CEDAC) ដូចតទៅ៖