loader

ការបរិភោគសាច់ឆៅជាអាហារមិនមែនប៉ូវកំលំាងតែបង្កឱ្យមានមេរោគក្នុងខ្លួន

ភ្នំពេញ៖ បន្ទាប់ពីមានពលរដ្ឋ៨នាក់រស់នៅខេត្តកំពង់ធំ បានស្លាប់ដោយសារការបរិភោគសាច់ជ្រូកព្រៃឆៅជាអាហាររួចមកក្រសួងសុខា ភិបាលក៏បានចេញសេចក្តីប្រកាសព័ត៌មានភ្លាមៗដោយជូនដំណឹង ទប់ស្កាត់ការបរិភោគសាច់ឆៅទំាងនោះជាអាហារ។ ទាក់ទងនឹងការបរិភោគសាច់ឆៅជាអាហារនេះដែរ គេសង្កេតឃើញថាមាន ប្រជាពលរដ្ឋមួយចំនួនមិនថាអ្នកមាន ឬអ្នកក្រនោះទេ គឺ ពេញនិយមបរិភោគសាច់ឆៅជាអាហារ ដូចជាសាច់គោ ដែលចម្អិនបន្សល់ទុកនៅមានឈាមខ្លះៗ ការបរិភោគគឿងសមុទ្រដូចជា អយស្ទ័រ ឬមឹកជាដើម ដោយពួកគេយល់ថាការបរិភោគដូចនេះនឹងជួយប៉ូវកម្លំាងដល់ពួកគេ។ ករណីនេះអ្នកនំាពាក្យក្រសួងសុខាភិបាលលើកទ្បើងថាការបរិភោគសាច់ឆៅដូចនេះមិនមែនប៉ូវកម្លំាង តែបែរជាផ្ទុកមេរោគទៅដល់អ្នកបរិភោគនោះទៅវិញ។

ពលរដ្ឋគួរយល់ដឹងបែបណាចំពោះការ ការពារសុខភាពរបស់ខ្លួននៅពេលបរិភោគសាច់ឆៅហើយនោះ ជាបន្តសូមស្តាប់បទសម្ភាសរវាងលោក ជួន សារ៉េត អ្នករាយការណ៍ព័ត៌មានវិទ្យុស្រ្តី FM102 នៃមណ្ឌលព័ត៌មានស្រ្តីកម្ពុជា ជាមួយ លោក លី សុវណ្ណ ប្រធាននាយកដ្ឋានប្រយុទ្ធ និងជំងឺឆ្លង និងជាអ្នកនំាពាក្យនៃក្រសួងសុខាភិបាល ដូចតទៅ!

 

 

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ព័ត៌មានទាក់ទង

សាស្ដ្រាចារ្យចម្រៀងបុរាណ៖ ធនធានអ្នកច្រៀងបុរាណមានមិនដល់១០នាក់ផងដែលអាចប្រើការបានកម្ពុជា

គេតែងតែលឺចម្រៀងបុរាណនៅតាមពិធីបុណ្យជាតិនានា ជា[...]

បទយកការណ៍៖ យុទ្ធនាការ១៦ថ្ងៃនៃទិវាសិទ្ធិមនុស្សឆ្នាំនេះផ្តោតលើ«ស្ត្រីរួមគ្នាដើម្បីសិទ្ធិការងារ»និង«ការផ្សព្វផ្សាយបញ្ហាហឹង្សាលើស្រី្តដោយប្រុងប្រយ័ត្ន»

ភ្នំពេញ៖ ទិវាសិទ្ធិមនុស្សឆ្នាំ២០២២នេះ ស្ថាប័ន[...]

បទយកការណ៍៖ អាណាព្យាបាលមកលើកទឹកចិត្តកូននៅមុខមណ្ឌលប្រឡងចង់ឃើញកូនៗទទួលបានជោគជ័យចេញពីសមត្ថភាពពិតប្រាកដ

ភ្នំពេញ៖ ការប្រឡងសញ្ញាបត្រមធ្យមសិក្សាទុតិយភូម[...]

ព័ត៏មានថ្មី

វីដេអូថ្មីបំផុត

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x