en     km
en     km

បទយកការណ៍៖ ចំណី​អាហារ​មាន​ជាតិ​គីមី​ ជា​កង្វល់​ដ៏​ខ្លាំង​សម្រាប់​ប្រជា​ពលរដ្ឋ​ខ្មែរ​នា​ពេល​បច្ចុប្បន្ន​

Share

food1ភ្នំពេញ៖​  មនុស្ស​ត្រូវ​ការ​ចំណី​អាហារ​ដើម្បី​បរិភោគ​ជា​រៀង​រាល់​ថ្ងៃ ដូច្នេះ​​របប​អាហារ​ពិត​ជា​មាន​ឥទ្ឋិពល​ខ្លាំង​ណាស់​ចំពោះ​សុខភាព​របស់​ពួក​គាត់​។​ ដោយ​ឡែក​ ដោយ​សារ​តែ​ចំណី​អាហារ​ ត្រី​ សាច់​ បន្លែ​បង្កា​ និង​ គ្រឿង​ឧបភោគ​បរិភោគ​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​កម្ពុជា​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​គីមី​ ធ្វើ​ឲ្យ​ប្រជា​ជន​ខ្មែរ​មាន​កង្វល់​ ហើយ​ព្រួយ​បារមណ៍​ជា​ខ្លាំង​ចំពោះ​សុខភាព​។​ មិន​តែ​ប៉ុណ្ណោះ​ ដោយ​សារ​តែ​បន្លែ​ ត្រី​ សាច់​ នៅ​លើ​ទីផ្សារ​កម្ពុជា​នៅ​តែ​គ្មាន​គុណ​ភាព​ និង​​មាន​សារជាតិ​គីមី​នោះ​រហូត​មក​ដល់​ពេល​នេះ​ ក៏​បណ្តាល​ឲ្យ​ប្រជាជន​មួយ​ចំនួន​លើក​ឡើង​ថា​ «ខ្លាច​អី​ទៀត​ បើ​សុទ្ធ​តែ​ជាតិ​គីមី​ ហើយ​យើង​ត្រូវ​ការ​ហូប​រាល់​ថ្ងៃ​ ជៀស​មិន​រួច​ ស្អី​ក៏​គីមី​ ស្អី​ក៏​គីមី​ដែរ​…»។​

សូម​ស្តាប់​បទ​យក​ការណ៍​ដែល​រៀប​ចំ​ដោយ​ លោក​ រ៉ឹម​ ភារី​ ខាង​ក្រោម​នេះ៖​

សំឡេង៖

Share

Image
Image
Image