loader

អ្នកជំនាញកសិកម្ម៖ ភាពលោភលន់ក្នុងវិស័យកសិកម្មធ្វើឱ្យកសិករមួយចំនួនប្រើតែជីគីមីលែងខ្វល់ពីសុខភាពអ្នកបរិភោគ

សៀមរាប៖ ស្របពេលសេដ្ឋកិច្ចកាន់តែរីកចម្រើន ជាមួយកំណើនប្រជាជនកាន់តែកើនឡើងពីមួយឆ្នាំទៅមួយឆ្នាំ ប្រការនេះធ្វើឱ្យតម្រូវការផ្នែកម្ហូបអាហារក៏មានការកើនឡើងផងដែរ។ ដើម្បីបំពេញតម្រូវការនៃការបរិភោគរបស់ប្រជាជនឱ្យទាន់ពេលវេលា កសិករមួយចំនួនបានប្រើប្រាស់ជីគីមី ដើម្បីការពារ និងបង្ខំផលដំណាំឱ្យឆាប់បានផល។ អ្នកជំនាញក្នុងវិស័យកសិកម្មព្រមានថា ការប្រើប្រាស់សារធាតុគីមីច្រើនក្នុងការផលិតផលដំណាំ បានបង្កផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពអ្នកបរិភោគយ៉ាងខ្លាំង។ យ៉ាងណាអ្នកជំនាញណែនាំឱ្យកសិករប្រើវិធីសាស្រ្តដាំដុះតាមបែបប្រព័ន្ធអេកូឡួស៊ី ឬតាមបែបធម្មជាតិ ដោយធ្វើតាមរបៀបប្រពលវប្បកម្ម និងប្រើជីសរីរាង្គ។ ការធ្វើកសិកម្មតាមប្រព័ន្ធអេកូឡូស៊ី កសិករនឹងទទួលបានផលច្រើន ព្រមទាំងអាចទប់ទល់បំរែបំរួលអាកាសធាតុ ពិសេសមិនប៉ះពាល់ដល់សុខភាពអ្នកបរិភោគ។

តទៅនេះសូមនាង កញ្ញា លោក លោកស្រី អញ្ជើញស្តាប់បទសម្ភាសរវាងលោក កែវ សុខា អ្នករាយការណ៍ព័ត៌មាននៃមណ្ឌលព័ត៌មានស្រ្តីកម្ពុជា និងលោក ប៉ាន សុភាព នាយកប្រតិបត្តិសមាគមបណ្តាញកសិករ និងធម្មជាតិ ដូចតទៅ!

 

ការធ្វើកសិកម្មចម្រុះ

បញ្ចេញមតិ

avatar

ព័ត៌មានទាក់ទង

អង្គការអ្នកប្រជាធិបតេយ្យសុំឲ្យ EU ផ្ដល់ភាពយុត្តិធម៌ដល់កម្ពុជាករណី EBA

អង្គការអ្នកប្រជាធិបតេយ្យកណ្ដាលអន្តរជាតិ(Centr[...]

រដ្ឋមន្រ្តីពាណិជ្ជកម្មពន្យល់ម្ចាស់ក្រុមហ៊ុនផលិតសម្លៀកបំពាក់ពីជំហរការពារវិស័យវាយនភ័ណ្ឌ

ភ្នំពេញ៖ រាជរដ្ឋាភិបាលកម្ពុជា តាមរយៈរដ្ឋមន្រ្[...]

ធនាគារពិភពលោក៖ សេដ្ឋកិច្ចកម្ពុជាមានកំណើនស្វាហាប់គឺ៧,៥%ក្នុងឆ្នាំ២០១៨

ភ្នំពេញ៖ កម្ពុជានៅតែបន្តរក្សាបានកំណើនសេដ្ឋកិច[...]

ព័ត៏មានថ្មី

វីដេអូថ្មីបំផុត