loader

ការបរិភោគសាច់ឆៅជាអាហារមិនមែនប៉ូវកំលំាងតែបង្កឱ្យមានមេរោគក្នុងខ្លួន

ភ្នំពេញ៖ បន្ទាប់ពីមានពលរដ្ឋ៨នាក់រស់នៅខេត្តកំពង់ធំ បានស្លាប់ដោយសារការបរិភោគសាច់ជ្រូកព្រៃឆៅជាអាហាររួចមកក្រសួងសុខា ភិបាលក៏បានចេញសេចក្តីប្រកាសព័ត៌មានភ្លាមៗដោយជូនដំណឹង ទប់ស្កាត់ការបរិភោគសាច់ឆៅទំាងនោះជាអាហារ។ ទាក់ទងនឹងការបរិភោគសាច់ឆៅជាអាហារនេះដែរ គេសង្កេតឃើញថាមាន ប្រជាពលរដ្ឋមួយចំនួនមិនថាអ្នកមាន ឬអ្នកក្រនោះទេ គឺ ពេញនិយមបរិភោគសាច់ឆៅជាអាហារ ដូចជាសាច់គោ ដែលចម្អិនបន្សល់ទុកនៅមានឈាមខ្លះៗ ការបរិភោគគឿងសមុទ្រដូចជា អយស្ទ័រ ឬមឹកជាដើម ដោយពួកគេយល់ថាការបរិភោគដូចនេះនឹងជួយប៉ូវកម្លំាងដល់ពួកគេ។ ករណីនេះអ្នកនំាពាក្យក្រសួងសុខាភិបាលលើកទ្បើងថាការបរិភោគសាច់ឆៅដូចនេះមិនមែនប៉ូវកម្លំាង តែបែរជាផ្ទុកមេរោគទៅដល់អ្នកបរិភោគនោះទៅវិញ។

ពលរដ្ឋគួរយល់ដឹងបែបណាចំពោះការ ការពារសុខភាពរបស់ខ្លួននៅពេលបរិភោគសាច់ឆៅហើយនោះ ជាបន្តសូមស្តាប់បទសម្ភាសរវាងលោក ជួន សារ៉េត អ្នករាយការណ៍ព័ត៌មានវិទ្យុស្រ្តី FM102 នៃមណ្ឌលព័ត៌មានស្រ្តីកម្ពុជា ជាមួយ លោក លី សុវណ្ណ ប្រធាននាយកដ្ឋានប្រយុទ្ធ និងជំងឺឆ្លង និងជាអ្នកនំាពាក្យនៃក្រសួងសុខាភិបាល ដូចតទៅ!

 

 

បញ្ចេញមតិ

Be the First to Comment!

avatar

ព័ត៌មានទាក់ទង

វត្ដមួយដែលមានវ័យចំណាស់ជាងគេនៅក្នុងស្រុកស្អាងខេត្តកណ្ដាលត្រូវការថវិកាដើម្បីជួសជុល

ទីវត្តអារាម គឺជាទីកន្លែងសម្រាប់សក្ការៈបូជា និ[...]

​ជំនឿ​ថា​សត្វព្រៃ​ជា​ប្រភព​ឱសថ​ «​ជា​ការ​យល់​ខុស​»

ដោយសារ​ជំនឿ​អំពី​ឱសថ​ដែល​ផ្សំ​ដោយ​សត្វព្រៃ​ ប[...]

សត្វព្រៃ​កំពុង​ចរាចរ​ នៅ​ក្នុង​រាជធានី​ភ្នំពេញ​ដើម្បី​បម្រើ​តម្រូវការ​ផ្នែក​ថ្នាំបុរាណ​

ការ​ជឿ​លើ​សត្វព្រៃ​ ថា​ជា​ថ្នាំបុរាណ​សក្តិ​សិ[...]

ព័ត៏មានថ្មី

វីដេអូថ្មីបំផុត