loader

ការបរិភោគសាច់ឆៅជាអាហារមិនមែនប៉ូវកំលំាងតែបង្កឱ្យមានមេរោគក្នុងខ្លួន

ភ្នំពេញ៖ បន្ទាប់ពីមានពលរដ្ឋ៨នាក់រស់នៅខេត្តកំពង់ធំ បានស្លាប់ដោយសារការបរិភោគសាច់ជ្រូកព្រៃឆៅជាអាហាររួចមកក្រសួងសុខា ភិបាលក៏បានចេញសេចក្តីប្រកាសព័ត៌មានភ្លាមៗដោយជូនដំណឹង ទប់ស្កាត់ការបរិភោគសាច់ឆៅទំាងនោះជាអាហារ។ ទាក់ទងនឹងការបរិភោគសាច់ឆៅជាអាហារនេះដែរ គេសង្កេតឃើញថាមាន ប្រជាពលរដ្ឋមួយចំនួនមិនថាអ្នកមាន ឬអ្នកក្រនោះទេ គឺ ពេញនិយមបរិភោគសាច់ឆៅជាអាហារ ដូចជាសាច់គោ ដែលចម្អិនបន្សល់ទុកនៅមានឈាមខ្លះៗ ការបរិភោគគឿងសមុទ្រដូចជា អយស្ទ័រ ឬមឹកជាដើម ដោយពួកគេយល់ថាការបរិភោគដូចនេះនឹងជួយប៉ូវកម្លំាងដល់ពួកគេ។ ករណីនេះអ្នកនំាពាក្យក្រសួងសុខាភិបាលលើកទ្បើងថាការបរិភោគសាច់ឆៅដូចនេះមិនមែនប៉ូវកម្លំាង តែបែរជាផ្ទុកមេរោគទៅដល់អ្នកបរិភោគនោះទៅវិញ។

ពលរដ្ឋគួរយល់ដឹងបែបណាចំពោះការ ការពារសុខភាពរបស់ខ្លួននៅពេលបរិភោគសាច់ឆៅហើយនោះ ជាបន្តសូមស្តាប់បទសម្ភាសរវាងលោក ជួន សារ៉េត អ្នករាយការណ៍ព័ត៌មានវិទ្យុស្រ្តី FM102 នៃមណ្ឌលព័ត៌មានស្រ្តីកម្ពុជា ជាមួយ លោក លី សុវណ្ណ ប្រធាននាយកដ្ឋានប្រយុទ្ធ និងជំងឺឆ្លង និងជាអ្នកនំាពាក្យនៃក្រសួងសុខាភិបាល ដូចតទៅ!

 

 

បញ្ចេញមតិ

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz

ព័ត៌មានទាក់ទង

ព្រះ​វិហារ​បុរាណ​អាយុកាល​ជាង​១៣០​ឆ្នាំ​មួយ​នៅ​ភ្នំពេញ​ជួសជុល​ឡើង​វិញ​

ក្រសួង​វប្បធម៌​និង​វិចិត្រសិល្បៈ​ដំណើរការ​គម្[...]

ប្រវតិ្តសាស្ត្រ៖មហាក្សត្រីអង្គម៉ីជាស្ដេចខ្មែរក្រោមឥទិ្ធពលរបស់ស្ដេចយួនច្រើនជាងស្ដេច  ផ្សេងៗទៀត

នៅឆ្នាំបន្ទាប់ពេលដែលព្រះរាជាអង្គច័ន្ទសុគតទៅប្[...]

រំលឹកបណ្ដាំព្រះករុណាព្រះបាទនរោត្តម សីហនុឱ្យអ្នកនយោបាយចេះសាមគី្គគ្នា

នៅថ្ងៃ១៥ តុលា ឆ្នាំ ២០១៧នេះ ជា ខួប៥ឆ្នាំ នៃកា[...]

ព័ត៏មានថ្មី

វីដេអូថ្មីបំផុត